Tänään
11.00-20.00
Tilaa uutiskirje

news
Kuva: Patrik Rastenberger
Vauvan ensimmäinen värikylpy

Poikkeustilanteesta johtuen myös Taidehallin Vauvamaanantait on jouduttu perumaan. Haluamme kuitenkin kannustaa ja tukea teitä kokemaan, taiteilemaan ja leikkimään yhdessä vauvan kanssa kotioloissa. ​Julkaisemme taidevinkkejä maanantaisin 20.4.2020 lähtien.

Ensimmäisenä vinkkinä on vauvan ensimmäinen värikylpy. Värikylpy on erityisesti vauvoille kehitetty kuvataiteellinen työmuoto, jossa oleellista ovat materiaalien ja värien kokeminen, aistiminen ja itse tuotettu jälki.

Tarvikkeet:

1. Tarpeeksi suuri maalausalusta. Jos kotoa ei löydy suuria piirustus- tai akvarellipapereita voi maalausalustana käyttää esimerkiksi pahvia, kangasta tai remontista ylijäänyttä suojapaperia.

2. Jäisiä marjoja, maalaamiseen sopivat hyvin puolukat, mustikat tai viinimarjat.

3. Valmista mangososetta.

Lattia kannattaa suojata ennen maalaushetkeä ja maalausalusta teipata maalarinteipillä alustaan. Jos haluaa ottaa varman päälle, voi maalauspisteen rakentaa kylpyhuoneeseen, jolloin mahdollisten sotkujen siivoaminen sujuu helposti. Tosin kaakelin saumat saattavan imeä maalia ja värjäytyä pitkäksi aikaa.

Vauva voi maalata vaippasiltaan tai päälle voi pukea jonkun sotkunkestävän vaatteen. Jäiset marjat ovat vauvasta jännittäviä ja osa niistä päätyy varmasti suuhun. Tärkeintä on rauhallinen yhdessäolo, ihmettely ja vauvantahtinen eteneminen.