Tänään
11.00-17.00
Tilaa uutiskirje

Anu Pentik, Paratiisi, 2016. Yksityiskohta installaatiosta

Anu Pentik: Kolme tilaa

11.3. - 14.5.2017

Pohjoisen luonnon karu kauneus asettuu valtavien keramiikkainstallaatioiden myötä Taidehalliin. Näyttely aloittaa uuden vaiheen Anu Pentikin mittavalla uralla.

Anu Pentik on ilmiömäinen tunnelmanluoja. Lämpimistä väreistä ja orgaanisista muodoista tunnettu keraamikko on luonut Taidehalliin suurikokoisia installaatioita, jotka taikovat Taidehallin saleihin kolme tilaa: Korkean taivaan, Kivisen maan ja Värikkään paratiisin. Elämäniloa, rohkeutta ja kauneutta juhlivissa teoksissa nähdään sekä pohjoisen luonnon karua kauneutta että kirkkaana leiskuvaa väriloistoa.

Kaikki näyttelyn teokset ovat keramiikkaa. Käsillä tekeminen ja vuosikymmenten kokemus materiaalista näkyvät taiteilijan teknisenä rohkeutena. Näyttely onkin myös kunnianosoitus taiteen ja designin rajapinnassa liikkuvalle keramiikkataiteelle ja sen mahdollisuuksille.

Kolme Tilaa -näyttely nostaa esiin Anu Pentikin (s. 1942) taiteilijana ja juhlistaa hänen pitkää uraansa suomalaisen keramiikan keskiössä. Hän on viimeisen 10 vuotta omistautunut taiteen tekemiselle, mutta toimii yhä perustamansa Pentik Oy:n taiteellisena johtajana.

Näyttely on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Anu Pentik

 

Anu Pentik, Kivilautanen, 2016. Osa Maa-installaatiota


Anu Pentik, Värikäs paratiisi