Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni pe 21.6.–su 23.6. Hyvää juhannusta!
Tilaa uutiskirje

news
Marjatta Hanhijoen akvarellikurssi, peruskurssi

Taidehallin lauantaikoulu:
Marjatta Hanhijoen akvarellikurssi Johannes Ittenin värioppia soveltaen 

Peruskurssi lauantaisin 28.1.–18.2.2023 klo 11–15

Taiteilija Marjatta Hanhijoen vetämällä akvarellimaalauskurssilla syvennytään ehdottoman innostavalla ja asiantuntevalla otteella väreihin ja maalauksen rakentamiseen.

Marjatta Hanhijoki sanoo:

Haluan lainata Alberto Giacomettin lausetta ”Luonnoslehtiö on paras ateljeeni, se kulkee aina mukanani”. Tarkoitan sitä, että pieni, äänetön, hajuton, huomaamaton piirustuslehtiö ja lyijykynä antavat mahdollisuuden missä vain tehdä luonnoksia. Sama ajatus liittyy myös akvarellimaalaukseen: se voi olla harjoitus, muistiinpano, kirjoituksella täytetty luonnos, croquis tai tuntien ja viikkojen työn tulos. Vesivärin yksi perusominaisuuksista on se, että ensimmäinen värikerros kultaa päälle tulevan alta ja se määrää esimerkiksi sen missä järjestyksessä tilaa voidaan rakentaa ja miten väripintaa voidaan rakentaa. Värioppi on akvarellistille samaa kuin sokkeli rakennukselle. Ilman sitä ei talo eikä maalaus pysy pystyssä. 

Jokainen kurssipäiväpäivä aloitetaan perusmaalaustehtävällä, päivä jatkuu soveltavalla tehtävällä ja lopuksi on yhteinen tehtävien katselmus. Oppikirjana käytetään Johannes Ittenin ”Värit taiteessa” -kirjaa. Kurssiin sisältyy opastettu kierros Taidehallin Maija Blåfield -näyttelyyn.

Viimeisenä lauantaina klo 11–16 kurssipaikkana on kurssin opettajan ateljee Lallukassa. Kurssin opettajana toimii kuvataiteilija Marjatta Hanhijoki, joka on piirtäjä, maalari, graafikko ja myös rakastettu opettaja. Hanhijoen tuotteliasta uraa esitellyt Silminnähden -näyttely nähtiin vuosien 2020–21 vaihteessa Taidehallissa.

Kurssi sopii sekä kokeneille harrastajille että aloitteleville akvarellisteille. Opetus on suunnattu aikuisille.

Neljän viikon opintokokonaisuus yhteensä 17 h
Hinta 195€

Kurssin voit ostaa tästä linkistä
Kurssin varaus- ja peruutusehdot