Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni; ripustamme uutta näyttelyä. Avaamme jälleen 1.6.!
Tilaa uutiskirje

news
Marjatta Hanhijoen akvarellikurssi

Taidehallin lauantaikoulu:
Marjatta Hanhijoen 
akvarellikurssi Johannes Ittenin värioppia soveltaen

Lauantaisin 10.9.–1.10.2022 klo 12–16

Tule mestarin oppiin! Taiteilija Marjatta Hanhijoen vetämällä akvarellimaalauskurssilla syvennytään ehdottoman innostavalla ja asiantuntevalla otteella väreihin ja maalauksen rakentamiseen.

Haluan lainata Alberto Giacomettin lausetta ”Luonnoslehtiö on paras ateljeeni, se kulkee aina mukanani”. Tarkoitan sitä, että pieni, äänetön, hajuton, huomaamaton piirustuslehtiö ja lyijykynä antavat mahdollisuuden missä vain tehdä luonnoksia. Sama ajatus liittyy myös akvarellimaalaukseen: se voi olla harjoitus, muistiinpano, kirjoituksella täytetty luonnos, croquis tai tuntien ja viikkojen työn tulos. Vesivärin yksi perusominaisuuksista on se, että ensimmäinen värikerros kultaa päälle tulevan alta ja se määrää esimerkiksi sen missä järjestyksessä tilaa voidaan rakentaa ja miten väripintaa voidaan rakentaa. Värioppi on akvarellistille samaa kuin sokkeli rakennukselle. Ilman sitä ei talo eikä maalaus pysy pystyssä. -Marjatta Hanhijoki 

Jokainen kurssipäiväpäivä aloitetaan perusmaalaustehtävällä, päivä jatkuu soveltavalla tehtävällä ja lopuksi on yhteinen tehtävien katselmus. Oppikirjana käytetään Johannes Ittenin ”Värit taiteessa” -kirjaa. Kurssiin sisältyy opastettu kierros Taidehallin Aallot -näyttelyyn.

Viimeisenä lauantaina klo 12–17 kurssipaikkana on kurssin opettajan ateljee Lallukassa. Kurssin opettajana toimii taiteilija Marjatta Hanhijoki, joka on mestarillinen piirtäjä, maalari, graafikko ja myös rakastettu opettaja. Hanhijoen tuotteliasta uraa esitellyt Silminnähden -näyttely nähtiin viime talvena Taidehallissa.

Kurssi sopii sekä kokeneille harrastajille että aloitteleville akvarellisteille. Opetus on suunnattu aikuisille. Kurssin opetuskieli on suomi.

Neljän viikon opintokokonaisuus yhteensä 17 h
Hinta 195€

Kurssi on loppuunmyyty

Kurssin voit ostaa tästä linkistä

Kurssin varaus- ja peruutusehdot