Tänään
Suljettu
Taidehalli on kiinni pe 21.6.–su 23.6. Hyvää juhannusta!
Tilaa uutiskirje

news
Taidehalli julkistaa avoimen näyttelyhaun

Helsingin Taidehalli avaa kuvataiteilijoille uuden näyttelyhaun väylän. Tämän tavoitteena on lisätä uusia avauksia Taidehallin ohjelmistossa, vahvistaa moniäänisyyttä ja tukea moninaisia taiteen tekemisen tapoja. Avoin haku vakiintuu jatkossa osaksi Taidehallin tulevien vuosien ohjelmaa. Ensimmäinen avoimen haun näyttelykokonaisuus on esillä Helsingin Taidehallissa kesällä 2025.

Helsingin Taidehallin uusi strategia (2023–2028) tähtää muun muassa avoimempaan ja moniääniseen näyttelyohjelmaan sekä -valintoihin. Se muuttaa Taidehallin näyttelyohjelmistoa vaiheittain. Taidehallin arvot ovat vallattomuus, lämpö ja riemu. Vallattomuudessa on kyse kyseenalaistamisesta, keskustelujen herättämisestä ja uusien avausten rohkeasta esittämisestä.

Avoin haku luo tilaa ja mahdollisuuksia sellaisille taiteen teemoille, ilmenemismuodoille ja taiteelliselle ajattelulle, mitä Taidehallissa ei vielä välttämättä ole esitelty ja nähty. Avoimen haun pyrkimyksenä on mahdollistaa sellaisia sisältöjä, joita Taidehallin näyttelyohjelmistosta päättävät henkilöt eivät oman positionsa, taustansa ja etuoikeuksiensa takia välttämättä edes tavoita.

Hakuun voivat osallistua suomalaiset tai Suomessa työskentelevät taiteilijat, taiteilijaryhmät ja työryhmät. Hakemukset voi laatia suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Valitusta ehdotuksesta/ehdotuksista kootaan näyttely Helsingin Taidehallin tiloihin. Taidehalli maksaa taiteilijalle/taiteilijoille Suomen Taiteilijaseuran suositusten mukaiset näyttelypalkkiot. Näyttelykokonaisuus suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä Helsingin Taidehallin kanssa. Näyttelyn tuotantobudjetti on noin 30 000 euroa. Budjetti jakautuu valittujen ehdotusten kesken riippuen lopullisesta näyttelykokonaisuudesta. Taidehalli kattaa näyttelyn rakentamiseen liittyvät peruskustannukset: rakentamiskulut, mahdollisen esitystekniikan, kuljetukset, matkakulut jne.

Valinnoista vastaa nelihenkinen jury, johon kuuluvat Tatiana Solovieva (Globe Art Point), Susi Siriya Orenius (Ruskeat Tytöt), Katri Lassila (Suomen Taiteilijaseura) ja Eeva Holkeri (Helsingin Taidehalli).

Hakuaika:
1.2.–17.3.2024. Hakemukset tulee jättää 17.3.2024 kello 23:59 (EET) mennessä sähköpostitse pdf-muodossa osoitteeseen opencall@taidehalli.fi

Lähetä hakemuksesi yhtenä PDF-tiedostona (koko max 10 Mt). Hakemuksesta tulee löytyä:
– näyttely- tai teosajatus – ehdotuksen ei tarvitse olla valmis konsepti tai kokonaisuus, vaan hakemuksessa voi kuvailla – niitä aiheita, joiden parissa työskentelee ja mitkä teemat kiinnostavat + lyhyt esittely taiteilijasta/taiteilijoista (max A4)
– yhteystiedot ja linkki omille www-sivuille (tai vastaava)
– suuntaa antava budjetti (max A4)

Päätös:
Jury valitsee ehdotukset 24.4.2024 mennessä, ja Helsingin Taidehalli on henkilökohtaisesti yhteydessä valittuihin hakijoihin toukokuun 2024 aikana. Näyttely julkistetaan alkuvuodesta 2025 ja avataan Helsingin Taidehallin näyttelytiloissa kesällä 2025 (näyttelyaika tarkentuu myöhemmin). Erillisistä hakemuksista ei anneta hakijalle palautetta.

Juryn jäsenet lukevat kaikki hakemukset ja valikoivat niistä juryn valintakeskusteluihin sellaiset ehdotukset, jotka parhaiten vastaavat valintakriteerejä:
– sisällön kiinnostavuus ja ajankohtaisuus
– moninaisuus ja sen toteutuminen
– tuotannon ammattimaisuus
– ehdotuksen soveltuvuus Taidehallin tiloihin

Lisätietoa näyttelytilasta (noin 550 m2):
– Näyttelytilojen pohjapiirros, PDF sekä hissin mitat
– Virtuaalitila näyttelytilaan, linkki

Kysymyksiä avoimesta hausta:
Taidehallin näyttelypäällikkö Eeva Holkeri vastaa kysymyksiin puhelimitse torstaisin 8.2., 15.2., 22.2., 14.3. klo 10–14. Sähköpostin kautta tulleisiin kysymyksiin pyritään vastaamaan 5 päivän sisällä lähetetystä viesteistä.
Eeva Holkeri: eeva.holkeri@taidehalli.fi, puh. +358 40 350 3495