Taiteilijatapaaminen 27.1. klo 15–16: Paul Osipow

Sunnuntai 27.1. klo 15–16

Tervetuloa taiteilijatapaamiseen Helsingin Taidehalliin sunnuntaina 27.1. klo 15–16, jossa Paul Osipow keskustelee teoksistaan kuraattori Kari Kenetin kanssa.

Suomalaisen kuvataiteen kärkinimiin lukeutuvan Paul Osipowin laaja retrospektiivinen näyttely esittelee taiteilijan tuotantoa valaisten vuosikymmenten aikana tapahtuneita muutoksia. Näyttelyssä nähdään Osipowin geometrisiä ja vapaamuotoisia abstraktioita, figuratiivisia klassisia aiheita, kuten ruoka-asetelmia ja raunioita sekä ennennäkemättömiä ei-esittäviä maalauksia, 1960-luvulta tähän päivään. Suomen Taideyhdistyksen tuottaman näyttelyn kuraattorina toimii galleristi Kari Kenetti.

Kieli: suomi
Sisältyy näyttelylipun hintaan: 12 € / 8 € / Museokortti / STY:n jäsenet 5 € / alle 18v. vapaa pääsy

Vauva-maanantait 28.1. ja 11.2.

Maanantai 28.1. klo 13–15
Maanantai 11.2. klo 13–15

Taidehallin Vauvamaanantaissa tutustutaan Paul Osipowin näyttelyyn taidekasvattajien Liini Laesin ja Iisa Juvan johdolla. Vauvamaanantaihin ovat tervetulleita kaikki alle vuoden ikäiset lapset vanhempineen. Opastus etenee rauhalliseen tahtiin ottaen huomioon myös vauvojen tavan havainnoida kuvia. Vauvan voi ottaa mukaan kierrokselle vaunuissa, sylissä tai kantorepussa. Näyttelytilasta löytyy sohvia, joille voi istahtaa lepäämään tai syöttämään vauvaa, jos nälkä sattuu yllättämään.

Opastuksen jälkeen näyttelysalissa järjestetään vauvoille pieni värileikkituokio. Opastuksen kesto noin 30-40 minuuttia.

Liini Laes on taidekasvattaja, tuottaja ja värikylpyohjaaja Lastenkulttuurituottamo LAKUsta. Laes on toiminut opettajana, oppaana ja ohjaajana kuvataiteen ja yleisötyön parissa. Hän pitää kontrasteista, yllätyksistä ja saippuakuplista.

Iisa Juva on kasvatustieteilijä, värikylpyohjaaja, opettaja ja kirjoittaja. Hän toimii ohjaajana lasten kuvataidekursseilla, tuottaa tapahtumia ja koettaa kirjoittaa kirjaa. Juva leikkii mielellään väreillä ja on usein kädet kyynärpäitä myöten savessa.

Sisäänpääsy 12 € / 8 € / Museokortti

Tammikuun aukiolo

Alice, Neeme & Jass

La 5.1. avoinna 11-22 (LUX klo 17-22)
Su 6.1. avoinna 11-22 (LUX klo 17-22)
Ma 7.1. 17-22 (LUX klo 17-22)
Ti 8.1. 11-22 (LUX klo 17-22)
Ke 9.1. 11-22 (LUX klo 17-22)
To 10.1. pidennetty aukiolo näyttelyn viimeisen viikon johdosta klo 11-20
Pe 11.1. pidennetty aukiolo klo 11-20
La 12.1. pidennetty aukiolo klo 11-20
Su 13.1. pidennetty aukiolo klo 11-20

Olemme suljettu 14-25.1. kun ripustamme uutta näyttelyä.

Yleisöopastukset

Kaikille avoimet opastukset Alice, Neeme & Jass -näyttelyyn:
Su 2.12. klo 15 (suomeksi)
Su 9.12. klo 13 (ruotsiksi)
Su 9.12. klo 15 (suomeksi)
Su 16.12.klo 15 (englanniksi)
Su 23.12. klo 15 (suomeksi)
Su 30.12 klo 15 (suomeksi)
Su 6.1. klo 15 (suomeksi)
Sunnuntai 13.1. klo 13 ja 15 opastukset (suomeksi) ovat valitettavasti peruttu

Kierros kestää noin 45min. Sisältyy pääsylipun hintaan.

Voit varata opastuksen ryhmällesi myös muina aikoina. Hinnat alkaen 80€, lisätietoja: opastukset(at)taidehalli.fi. Lisääthän viestiisi myös puhelinnumerosi.

Pikaopastukset Lux Helsinki valofestivaalin aikana (n. 30min):
Ma 7.1. klo 18 (suomeksi)
Ma 7.1. klo 20 (suomeksi)
Ti 8.1. klo 18 (ruotsiksi)
Ti 8.12. klo 20 (suomeksi)
Ke 9.1. klo 18 (englanniksi)
Ke 9.1. klo 20 (suomeksi)

 

Nuoret 2019 -näyttelyn taiteilijat on valittu


Leena Pukki, Täydellisyyttä etsimässä, 2017, Vaha-animaatio, HD

 

Suomen Taiteilijaseuran yhteistyössä Helsingin Taidehallin kanssa järjestämä Nuoret-näyttely esittelee jälleen keväällä nuorten taiteilijoiden ajankohtaista tuotantoa. Ensi vuonna vietetään näyttelyn 80-vuotisjuhlaa: Nuorten näyttely nähtiin Taidehallissa ensimmäistä kertaa vuonna 1939.Nuoret 2019 on esillä 30.3.–26.5.2019.

Suomen Taiteilijaseuran tuottama Nuorten näyttely on esitellyt alle 35-vuotiaiden taiteilijoiden uutta tuotantoa vuodesta 1939 lähtien. Avoimeen hakuun perustuva näyttely on aina ollut suosittu sekä taiteilijoiden että yleisön keskuudessa. Tänä vuonna hakijoita oli ennätysmäärä, 500. Taiteilija Jaana Kokonjohtama jury valitsi Nuoret 2019 -näyttelyyn mukaan 25 taiteilijaa ja yhden taiteilijaryhmän.

Näyttelyyn valitut taiteilijat ovat Elina Autio, Siiri Haarla, Jussi Haro, Venla Helenius & Anna-Sofia Nylund, Maiju Hukkanen, Hermanni Keko, Işık Koçak, Komugi Ando,Sini Kähönen, Arja Kärkkäinen, Jenni Luhta,Anna Matveinen, Aro Mielonen, Milja-Liina Moilanen, Anne Naukkarinen, Rosaliina Paavilainen, Leena Pukki, Eeva-Maija Pulkkinen, Mira Roivainen, Raimo Saarinen, Kristina Sedlerova, Astrid Strömberg, Pekko Vasantola, Maria Viirros, Niina Villanuevaja Salome Vähämäki.

Nelihenkiseen juryyn kuuluivat puheenjohtaja, taiteilija Jaana Kokko, Taidehallin näyttelypäällikkö Kiira Miesmaasekäkuvataideopiskelijoita edustaneet Aleksandra Kiskonen Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta ja Miia Varis Turun Taideakatemiasta. Jury oli vaikuttunut hakemusten suuresta määrästä ja korkeasta tasosta.

”Hakemuksissa näkyi erityisesti nuorten nykytaiteilijoiden monialaisuus. Taiteilijat työskentelevät usein samanaikaisesti eri välineiden, kuten videon, maalauksen ja performanssin, keinoin. Teoksissa nousee esiin sekä yhteiskunnallisia että henkilökohtaisia aiheita, jotka nuoria taiteilijoita koskettavat ja puhuttavat”,juryn puheenjohtaja Jaana Kokko kuvailee.

Hakemuksia tuli kattavasti koko Suomesta ja myös ulkomailla opiskelevilta taiteilijoilta. Valtaosa tulevan näyttelyn taiteilijoista on taidekouluista vasta valmistuneita tai vielä opiskelevia.

Nuorten näyttely on läpi 80-vuotisen historiansa nostanut esiin uusia, kiinnostavia kuvataiteilijoita. Mukana ovat vuosien saatossa olleet muun muassa Tove Jansson, Eila Hiltunen, Juhana Blomstedt,Leena Luostarinen, Kari CavénsekäVuoden nuoret taiteilijat Ville Anderssonja Nastja Säde Rönkkö. Nuoret on myös suosittu taiteen myyntinäyttely. Ensi vuonnakin lähes kaikki teokset ovat myytävänä.

”Nuoret 2019 -näyttely on osoitus voimissaan olevasta, jo vuonna 1939 Taidehallissa käynnistyneestä näyttelykonseptista. Tällaisille kokoaville katsauksille on selvästi tarvetta, sillä hakijoita oli ennätysmäärä. Monille taiteilijoille näyttelystä tulee sukupolvikokemus ja osalle ponnahduslauta taiteilijan uralle. Yleisölle se on tämän hetken kuvataiteen vaikutteiden runsaudensarvi. Sekä taiteilijoille, yleisölle että Taidehallin henkilökunnalle se on aina aivan erityinen tapahtuma, jota odotetaan ja johon suhtaudutaan intohimolla”, Taidehallin johtaja Jan Förstersanoo.

Näyttelyssä jaetaan Maecenas Killan nuoren taiteilijan palkinto. Näyttelyä tukee Suomen Taideyhdistys.

Suomen Taiteilijaseura on kuvataiteen vaikuttaja- ja asiantuntijajärjestö, joka edustaa yli 3 000 ammattitaiteilijaa. Seura edistää kuvataiteilijoiden asemaa ja vahvistaa kuvataiteen merkitystä ja näkyvyyttä yhteiskunnassa.

Nuoret 2019 sosiaalisessa mediassa: #nuoret2019

Suomen Taideyhdistys tuo Paul Osipowin ja Anu Tuomisen näyttelyt Helsingin Taidehalliin

Suomen Taideyhdistys järjestää vuosittain kotimaisen taiteilijan suurnäyttelyn Helsingin Taidehallissa. Ensi vuonna Taidehalli täyttyy Paul Osipowin retrospektiivisella näyttelyllä. Vuoden 2020 näyttelyssä nähdään kuvataiteilija Anu Tuomisen tuotantoa.

 

Paul Osipow: 26.1.–24.3.2019

Suomalaisen kuvataiteen keskeisiin maalareihin lukeutuvan Paul Osipowin (s. 1939) laajassa retrospektiivisessa näyttelyssä nähdään vaikuttava poikkileikkaus taiteilijan tuotantoa. Jo varhain tehdyt ulkomaanmatkat Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin ovat vaikuttaneet merkittävästi taiteilijan tuotantoon, ja Osipow ammentaakin vahvasti taiteen historiasta, niin modernismista kuin antiikista. Taidehallissa avautuvassa näyttelyssä on nähtävillä taiteilijan geometrisiä ja vapaamuotoisia abstraktioita sekä figuratiivisia klassisia aiheita, kuten ruoka-asetelmia sekä naisfiguureja, 1960-luvulta tähän päivään.

Osipow valmistui vuonna 1962 Suomen taideakatemian koulusta. 1960-luvun lopulta lähtien taiteilija on osallistunut lukuisiin yksityis- ja ryhmänäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomailla, jonka lisäksi hänet tunnetaan myös taideinstituuteissa tekemästään opetustyöstä. Jo 60-vuotisen taiteilijauran tehneelle Osipowille on myönnetty useita palkintoja, kuten mm. Suomen Taideyhdistyksen Dukaattipalkinto vuonna 1966, valtion 15-vuotinen taiteilija-apuraha vuonna 1985 sekä prinssi Eugenin mitali vuonna 1989. Suomen Taideyhdistyksen tuottaman näyttelyn kuraattorina toimii galleristi Kari Kenetti.

 

2020: Anu Tuominen

Anu Tuomisen (s. 1961) näyttely esittelee uusien teosten rinnalla taiteilijan suosittuja klassikoita. Kotimaisen käsitetaiteen huippuihin lukeutuva Tuominen tunnetaan käytettyjen, usein kirpputoreilta löytyneiden, esineiden henkiin herättäjänä: taiteilija leikkii tuttujen arkiesineiden, kuten patalappujen, nappien ja värikynien, muodoilla ja väreillä yhdistäen niihin sanoja ja ideoita.

Anu Tuominen valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 1995. Hänet palkittiin Ars Fennica –palkinnolla 2003. Tuominen on esiintynyt laaja-alaisesti niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Elävän mallin piirustusta tiistaisin

Suomen Taideyhdistys järjestää elävän mallin piirustusta Helsingin Taidehallissa tiistaisin klo 18.15–20.00 aina silloin, kun se näyttelyjä ajatellen on mahdollista. Näyttelyiden ripustusviikoilla piirustusiltoja ei järjestetä. Osallistumismaksu on 8 euroa, Suomen Taideyhdistyksen jäsenille 7 euroa. Otathan omat piirustusvälineet mukaan.

 

TULEVAT PIIRUSTUSILLAT
Elokuu: 21.8., 28.8.
Syyskuu: 11.9., 18.9., 25.9.
Lokakuu: 2.10., 9.10., 16.10., 23.10., 30.10.
Marraskuu: 6.11., 13.11.

HUOM! Muutokset mahdollisia.

 

Yleisen viihtyvyyden sekä teosturvallisuuden vuoksi pyydämme teitä huomioimaan seuraavat ohjeet:
Sallitut piirustusvälineet: lyijykynä, hiili, pastelli, yms.
Ei akvarellivärejä tai muita nestemäisiä/veden kanssa käytettäviä värejä.
Eväiden syönti on sallittua vain aulassa.
Nesteitä (kahvia, teetä, virvoitusjuomia) ei saa viedä yläkertaan.
Vain yksi tuoli/piirtäjä!
Huomioithan, että tilassa on taideteoksia. Noudata siis varovaisuutta!

Taidehallin ilmaisillat

Taidehalli järjestää ilmaisiltoja aina kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 18-20 näyttelyiden ollessa auki.

Helsingin Taidehalli

Nervanderinkatu 3

Liput 040 450 7211

 

 

Avoinna

ti, to, pe 11.00–18.00

ke 11.00–20.00

la-su 11.00–17.00

ma suljettu

 

 

 

12 € / 8 €

Alle 18v. vapaa pääsy

Museokortti

X