Croquispiirustusta ja näkökulmia kasvoihin

Suomen Taideyhdistys järjestää Helsingin Taidehallissa kuvataiteilija Vappu Rossin lyhytkurssit CROQUISPIIRUSTUS ja NÄKÖKULMIA KASVOIHIN.

Lisätiedot ja peruutukset: tuottaja Birgitta Orava, tuottaja(a)taidehalli.fi

 

Torstai 16.2. klo 18–20

CROQUISPIIRUSTUS
Croquis on lyhyessä ajassa toteutettu elävästä mallista piirretty kokovartalokuva. Lyhytkurssilla aloitamme klassisista croquisasennoista ja etenemme liikkuvan ja lopulta tanssivan mallin piirtämiseen. Mallina on ammattitanssija Jenni Urpilainen. Tällä kurssilla malli on vaatetettu, ei alastonmalli.
Kurssilla saa tiiviissä paketissa kattavan katsauksen havainnosta piirtämisen erilaisiin puoliin. Se sopii niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin piirtäjille.
Kurssia varten tarvitset piirustuslehtiön (esim. A3), ainakin yhden mustan piirustuspaperin ja / tai muutamia sävypapereita, pari pehmeää lyijykynää (esim. B2-B6 + teroittimen), grafiittikynän (n. B2-B6), spriiliukoisen tussin kokoa M ja valkean tai vaalean liidun / värikynän. Halutessasi voit ottaa myös esimerkiksi rasvaliituja tai muita piirtimiä (esim. kuitukärkikyniä). Taidehallilla ei ole fiksausmahdollisuutta, joten älä ota sellaisia liituja tai hiiliä, jotka tarvitsevat fiksatiivikäsittelyn.

Hinta: 15 € / Suomen Taideyhdistyksen jäsenille 10 €
Huom! Ilmoittaudu etukäteen täällä.

 

Perjantai 17.2. klo 18–20
NÄKÖKULMIA KASVOIHIN
Lyhytkurssilla käydään läpi perinteisiä ja kokeilevia lähestymistapoja kasvojen piirtämiseen, huumoria unohtamatta. Harjoitteiden kautta tutustutaan muotokuvapiirustuksen metodeihin ja tekotapoihin.
Kurssilla saa tiiviissä paketissa kattavan katsauksen havainnosta piirtämisen erilaisiin puoliin. Se käy luontevaksi jatkoksi torstain kurssille, mutta se toimii myös itsenäisenä kokonaisuutena. Se sopii niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin piirtäjille.
Kurssia varten tarvitset piirustuslehtiön (esim. A3), ainakin yhden mustan piirustuspaperin ja / tai muutamia sävypapereita, pari pehmeää lyijykynää (esim. B2-B6 + teroittimen), grafiittikynän (n. B2-B6), spriiliukoisen tussin kokoa M ja valkean tai vaalean liidun / värikynän. Halutessasi voit ottaa myös esimerkiksi rasvaliituja tai muita piirtimiä (esim. kuitukärkikyniä). Taidehallilla ei ole fiksausmahdollisuutta, joten älä ota sellaisia liituja tai hiiliä, jotka tarvitsevat fiksatiivikäsittelyn.

Hinta: 15 € / Suomen Taideyhdistyksen jäsenille 10 €
Huom! Ilmoittaudu etukäteen täällä.

Vappu Rossi (1976) on kuvataiteilija, joka tunnetaan erityisesti piirustustaidostaan. Soveltava ja kokeileva piirtäminen sekä yhteistyöprojektit tanssijoiden ja muusikoiden kanssa kuuluvat keskeisesti hänen tuotantoonsa. Rossi on kokenut ja kysytty opettaja, joka on vetänyt Taidehallin lisäksi piirustuskursseja mm. Ateneumilla, Kuvataideakatemiassa, Oriveden opistolla ja Helsingin taidemuseolla. Rossi on jalostanut havainnosta piirtämisen opetusmenetelmiä ja kehittänyt metodin liikepiirustuksen opettamiseen aloittelijoista ammattilaisiin. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta ja taiteen kandidaatiksi Taideteollisesta korkeakoulusta.

Jenni Urpilainen (1981) on koulutukseltaan tanssitaiteen maisteri ja tanssi-liiketerapeutti. Hän työskentelee freelancerina laaja-alaisesti kehon, mielen ja liikkeen parissa.

Yleisöopastukset näyttelyyn

Grönlund-Nisunen: Grey Area

Opastettuja kierroksia järjestetään pääsääntöisesti sunnuntaisin klo 15.00.
Opastettuja kierroksia järjestetään seuraavasti:

su 29.1. klo 15.00 (suomeksi)
su 5.2. klo 15.00, taiteilijatapaaminen (suomeksi)
su 12.2. klo 15.00 (suomeksi)
su 19.2. klo 15.00 (suomeksi)
su 26.2. klo 13.00 (englanniksi)
su 26.2. klo 15.00 (suomeksi)
la 4.3. klo 15.00 (suomeksi)
su 5.3. klo 15.00 (suomeksi)

Opastettu kierros kestää noin 45min. Sisältyy pääsylipun hintaan.

 

Voit varata opastuksen ryhmällesi myös muina aikoina. Hinnat alkaen 75€, lisätietoja: opastukset(at)taidehalli.fi. Lisääthän viestiisi myös puhelinnumerosi.

 

Elävän mallin piirustusta tiistaisin

Suomen Taideyhdistys järjestää elävän mallin piirustusta Helsingin Taidehallissa tiistaisin klo 18.15–20.00 aina silloin, kun se näyttelyjä ajatellen on mahdollista. Näyttelyiden ripustusviikoilla piirustusiltoja ei järjestetä. Osallistumismaksu on 8 euroa, Suomen Taideyhdistyksen jäsenille 7 euroa. Otathan omat piirustusvälineet mukaan.

 

TULEVAT PIIRUSTUSILLAT
Tammikuu: 31.1.
Helmikuu: 7.2., 14.2., 21.2., 28.2.
Maaliskuu: TORSTAI 16.3., 21.3., 28.3.
Huhtikuu: 4.4., 11.4., 18.4., 25.4.
Toukokuu: 2.5., 9.5.

HUOM! Muutokset mahdollisia.

 

Yleisen viihtyvyyden sekä teosturvallisuuden vuoksi pyydämme teitä huomioimaan seuraavat ohjeet:
Sallitut piirustusvälineet: lyijykynä, hiili, pastelli, yms.
Ei akvarellivärejä tai muita nestemäisiä/veden kanssa käytettäviä värejä.
Eväiden syönti on sallittua vain aulassa.
Nesteitä (kahvia, teetä, virvoitusjuomia) ei saa viedä yläkertaan.
Vain yksi tuoli/piirtäjä!
Huomioithan, että tilassa on taideteoksia. Noudata siis varovaisuutta!

STY tuo Grönlund-Nisusen ja EGSin näyttelyt Taidehalliin

Tommi Grönlundin ja Petteri Nisusen retrospektiivinen näyttely nähdään Helsingin Taidehallissa tammi-maaliskuussa 2017. Vuoden 2018 avaa graffititaiteilija EGSin näyttely. Molemmat näyttelyt tuottaa Suomen Taideyhdistys.

Suomen Taideyhdistys järjestää vuosittain kotimaisen taiteilijan suurnäyttelyn Helsingin Taidehallissa. Ensi vuonna Taidehalli täyttyy taiteilijaduo Grönlund-Nisusen poikkitaiteellisilla installaatioilla. Vuoden 2018 näyttelyssä nähdään graffititaiteilija EGSin tuotantoa.

Näyttelysarjassa on aikaisemmin nähty mm. Jussi Heikkilän, Esko Männikön ja Leena Luostarisen näyttelyt.

 

2017: Grönlund-Nisunen

Tommi Grönlundin ja Petteri Nisusen näyttely esittelee taiteilijoiden tuotantoa 20 vuoden ajalta. Taiteen ja tieteen rajalla liikkuvan taiteilijaduon teokset leikittelevät fysikaalisilla ilmiöillä, kuten painovoimalla, magnetismilla ja valolla. Installaatioissa on keskeistä myös ääni.

Retrospektiivisessä näyttelyssä on esillä Grönlund-Nisusen uran avainteoksia sekä aivan uusia töitä. Näyttelyssä nähdään myös paljon teoksia, joita ei ole aikaisemmin nähty lainkaan Suomessa, kuten Venetsian Biennaaliin 2001 tehty installaatio.

1990-luvulta saakka yhdessä työskennellyt kaksikko on saanut urallaan useita kotimaisia ja kansainvälisiä tunnustuksia, kuten Taiteen valtionpalkinnon 2001 sekä Maailman kulttuurineuvoston myöntämän Leonardo da Vinci -palkinnon 2013. Taiteilijat ovat tehneet useita julkisia teoksia, joista uusin tullaan näkemään Espoon Keilaniemen metroasemalla.

Näyttely on Helsingin Taidehallissa 28.1.–5.3.2017.

 

2018: EGS

EGS on Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia graffititaiteilijoita, jonka maalaamia teoksia voi nähdä kaupunkitilassa kymmenissä eri maissa. Taiteilija liittää kaikkiin töihinsä kolme nimikirjaintaan, muokaten niitä uusiksi muodoiksi ja järjestelmiksi, aina tunnistamattomuuteen saakka.

1980-luvun loppupuolella uransa aloittanut EGS on tutkinut matkoillaan graffitia taidemuotona: sen historiaa, tyylejä ja traditioita. Hän on myös pyrkinyt sekoittamaan katutaiteen ja näyttelytilojen välistä rajaa. Hänen töitään onkin nähty tunnelien, junien ja hylättyjen rakennusten lisäksi lukuisissa gallerioissa. EGSin teoksia on hankittu myös julkisiin kokoelmiin, ja hänen Vantaan vankilaan toteuttamansa seinämaalaus oli ensimmäinen Suomen valtion tilaama graffiti.

Tammikuussa 2018 aukeavassa näyttelyssä nähdään mm. seinämaalauksia, installaatioita ja veistoksia.

 

Osta oma museokorttisi Taidehallista

Museokortti on pääsylippu noin 200 suomalaiseen museoon! Voit ostaa museokortin itsellesi tai lahjaksi Taidehallin kassalta aina Taidehallin aukioloaikoina. Museokortti on voimassa vuoden ja sen hinta on 64,90 euroa.

Taidehallin ilmaisillat

Taidehalli järjestää ilmaisiltoja aina kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 18-20 näyttelyiden ollessa auki.

Helsingin Taidehalli

Nervanderinkatu 3

Liput 040 450 7211

 

 

Avoinna

ti, to, pe 11.00–18.00

ke 11.00–20.00

la-su 11.00–17.00

ma suljettu

 

 

12 € / 8 €

Alle 18v. vapaa pääsy

Museokortti

X