Anu Pentikin näyttelyssä ennätysyleisö

Näyttelyssä esillä ollut teos Siivet kantaa lahjoitettiin Uuteen lastensairaalaan.

Viikonloppuna päättynyt keramiikkataiteilija Anu Pentikin näyttely Kolme tilaa houkutteli kahden kuukauden aikana lähes 46 500 kävijää Helsingin Taidehalliin. Se on Taidehallin näyttelykohtainen kävijäennätys 20 vuoteen. Kiitos kaikille kävijöille!

Osia näyttelyn kolmesta suuresta installaatiosta nähdään kesäkuusta lähtien Pentik-gallerioissa Kuusankoskella ja Posiolla.

Näyttelyssä esillä olleen Siivet kantaa -teoksen Anu Pentik lahjoitti Uudelle lastensairaalalle. Jopa 15 metriä pitkä installaatio koostuu useista keramiikasta tehdyistä siivistä.

”Uskon, että teos tuo toivoa ja voimaa pienille potilaille ja heidän läheisilleen. Uusi lastensairaala on teokselle paras mahdollinen paikka”, Anu Pentik sanoo.

La 27.5. Keskustelutilaisuus: Omakuvan tekemisestä

Lauantaina 27.5. klo 1314

Tervetuloa keskustelemaan näyttelyn teosten, taiteilijoitten ja omakuvan tekemisen taustoista. Keskustelijoina Omakuva ajassa -näyttelyn taiteilijoista Johanna Lecklin, Rauha Mäkilä, Sami Lukkarinen, Tommi Toija ja Aino Kannisto. Keskustelua vetää Juha-Heikki Tihinen.

 

Kesällä: Taidehalli tanssien

3.6. alkaen

Kuinka kuvataide taipuu tanssiksi? Tervetuloa tanssiopastukselle!

Taidehalli tanssien -kierroksilla Taidehallin arkkitehtuuri ja Minä: Omakuva ajassa –näyttelyn hauskat, herkät ja hurjat omakuvat koetaan tanssin ja liikkeen kautta.

Laita siis lenkkarit jalkaan ja tule testaamaan, miltä tuntuu jammailla taiteen keskellä. Tällaista tanssisalia harvemmin näkee! Tanssiminen tapahtuu ohjatusti ryhmässä ja liike on hyväntuulista ilottelua musiikin tahtiin. Elämyksellinen koreografia sopii kaikentasoisille osallistujille eikä aikaisempaa kokemusta tarvita.

Kierroksilla teosten tunnelmiin heittäydytään tanssija-koreografi Laura Pietiläisen ja Taidehallin oppaan Iiris Markkolan johdolla.

Hinta: 12 €.
Museokortti ei käy tässä tapahtumassa.
Paikkoja on rajoitetusti; hanki lippusi täältä KLIK

Tanssimme näyttelyssä kerran viikossa koko kesän:

La 3.6. klo 10.00
Su 11.6. klo 10.00
La 17.6. klo 10.00
La 1.7. klo 10.00
Ti 4.7. klo 18.15
To 13.7. klo 18.15
Ti 18.7. klo 18.15
To 27.7. klo 18.15
La 29.7. klo 10.00
Su 30.7. klo 10.00

 

To 1.6. Omakuvakarikatyyri-työpaja

Torstai 1.6.2017 klo 17-20

Tärähtäneiden ämmien identiteetti-iltamat ovat täällä! Ms Katriinan ja Ms Vilman hellässä huomassa voit oppia uusia taitoja, unelmoida elämääsi paremmaksi ja rakentaa uutta minäkuvaasi piirtäen. Työpajoihin osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta elämästä tai piirtämisestä. #tulesellaisenakuinolet

Ensimmäisessä työpajassa piirretään omakuvakarikatyyri!

Oletko koskaan katsonut itseäsi karikatyyripiirtäjän silmin? Tule piirtämään itsestäsi hulvaton omakuva, joka ylittää poliittisen korrektiuden rajat. Tätä kuvaa ei sinusta voi piirtää kukaan muu kuin sinä itse. Mukaan tarvitset uskallusta tarkastella itseäsi peilistä, hyvät nauruhermot ja itsekritiikittömyyttä.

Ota mukaan musta rasvaliitu, luonnoslehtiö ja peili.
Mukaan mahtuu 40 osallistujaa.

Työpajat on tarkoitettu aikuisille ja yli 12-vuotiaille nuorille.

Työpajat sisältyvät pääsylipun hintaan. Ei ennakkoilmoittautumista.

 

Tutustu myös Tärähtäneiden ämmien Dreams-työpajaan!

To 15.6. Dreams-työpaja

Torstai 15.6.2017 klo 17-20 

Tärähtäneiden ämmien identiteetti-iltamat ovat täällä! Ms Katriinan ja Ms Vilman hellässä huomassa voit oppia uusia taitoja, unelmoida elämääsi paremmaksi ja rakentaa uutta minäkuvaasi piirtäen. Työpajoihin osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta elämästä tai piirtämisestä. #tulesellaisenakuinolet

Dreams-työpajassa pohditaan unelmia.

Mitkä ovat sinun unelmasi? Mitä haluaisit elämässäsi vielä tehdä? Missä olet hyvä ja mikä on haastavaa? Tule tekemään omien unelmiesi aarrekartta, jonka opastaa sinua kohti ennenkuulumatonta onnea. Ota unelmasi todesta ja tee itsellesi kartta niiden saavuttamiseksi!

Ota mukaan aikakausilehtiä ja leikekuvia.

Mukaan mahtuu 40 osallistujaa.

 

Työpajat on tarkoitettu aikuisille ja yli 12-vuotiaille nuorille.

Työpajat sisältyvät pääsylipun hintaan. Ei ennakkoilmloittautumista.

7.–8.6. Selfie-kurssi

7.8.6.2017 klo 1620

Tule kokeilemaan erilaisia tyylejä toteuttaa selfie!

Kaksipäiväisen kurssin aikana inspiroidutaan Taidehallin Minä: Omakuva ajassa -näyttelystä ja otetaan erilaisia selfieitä näyttelytilaan rakennetussa luonnonvalostudiossa sekä ulkona. Pajassa pohditaan omakuvan sisältöä ja miten omakuvan avulla voi ilmaista mm. tunteita tai ajatuksia. Voit halutessasi pohtia esimerkiksi kysymyksiä kuten millainen olen, miten haluan näkyä tai millaisen puolen haluan itsestäni tuoda esiin valokuvan avulla.

Kuvaaja esittelee demonstraatioiden avulla erilaisia kuvatyylejä ja antaa muita käytännön vinkkejä kuvaamiseen. Työpajan ohjaa valokuvaaja Susanna Kekkonen. Hän valokuvaa pajan aikana sinusta toiveidesi mukaisen omakuvan.

Työpaja on tarkoitettu aikuisille ja yli 12-vuotiaille nuorille.
Osallistujilla tulee olla oma kamera mukanaan, myös kännykkäkamera käy. Opetuskieli on suomi.

Kurssin hinta on 20€

Varaa paikkasi tästä KLIK

Nonstop selfie-työpaja

su 11.6. klo 1317

Mitä haluaisit, että selfie kertoo sinusta?

Nonstop-työpajassa valokuvaaja Susanna Kekkonen auttaa sinua toteuttamaan toiveidesi mukaisen omakuvan omakuvanäyttelyn keskelle pystytetyssä studiossa.

Omakuvassa voi vapaasti liioitella olemustaan; iloita, heittäytyä, antautua, kääriytyä, piiloutua tai kertoa aivan pienellä eleellä miltä minusta nyt tuntuu. Kuvaan voit ottaa mukaa myös sinulle tärkeää rekvisiittaa. Kuvauksen päätteeksi valitset kuvan, josta pidät eniten. Tämä kuva toimitetaan sinulle jälkeenpäin sähköpostilla.

Työpaja sisältyy näyttelylipun hintaan.

Poikkeukset aukioloaikoihin

Taidehalli on suljettu uuden näyttelyn ripustamisen ajaksi 16.5.–26.5. Uusi näyttely, Minä: Omakuva ajassa, aukeaa la 27.5.

 

 

Elävän mallin piirustusta tiistaisin

Suomen Taideyhdistys järjestää elävän mallin piirustusta Helsingin Taidehallissa tiistaisin klo 18.15–20.00 aina silloin, kun se näyttelyjä ajatellen on mahdollista. Näyttelyiden ripustusviikoilla piirustusiltoja ei järjestetä. Osallistumismaksu on 8 euroa, Suomen Taideyhdistyksen jäsenille 7 euroa. Otathan omat piirustusvälineet mukaan.

 

TULEVAT PIIRUSTUSILLAT
Toukokuu: 2.5., 9.5., 30.5.
Kesäkuu: 6.6., 13.6., 20.6.

HUOM! Muutokset mahdollisia.

 

Yleisen viihtyvyyden sekä teosturvallisuuden vuoksi pyydämme teitä huomioimaan seuraavat ohjeet:
Sallitut piirustusvälineet: lyijykynä, hiili, pastelli, yms.
Ei akvarellivärejä tai muita nestemäisiä/veden kanssa käytettäviä värejä.
Eväiden syönti on sallittua vain aulassa.
Nesteitä (kahvia, teetä, virvoitusjuomia) ei saa viedä yläkertaan.
Vain yksi tuoli/piirtäjä!
Huomioithan, että tilassa on taideteoksia. Noudata siis varovaisuutta!

Osta oma museokorttisi Taidehallista

Museokortti on pääsylippu noin 200 suomalaiseen museoon! Voit ostaa museokortin itsellesi tai lahjaksi Taidehallin kassalta aina Taidehallin aukioloaikoina. Museokortti on voimassa vuoden ja sen hinta on 64,90 euroa.

Helsingin Taidehalli

Nervanderinkatu 3

Liput 040 450 7211

 

 

Avoinna

ti, to, pe 11.00–18.00

ke 11.00–20.00

la-su 11.00–17.00

ma suljettu

 

 

12 € / 8 €

Alle 18v. vapaa pääsy

Museokortti

X